Service

Duurzaamheid met Rubix

Geplaatst: 14-04-2022

ESG - Environmental, Social, Governance
Duurzaamheid bij Rubix

ESG-missie en -doel
Wij streven ernaar ons doel op duurzame wijze te bereiken door oplossingen te bieden die de efficiëntie van de productieprocessen van onze klanten verbeteren en de milieu-impact van zowel onze eigen activiteiten als die van onze klanten verminderen. Wij willen ervoor zorgen dat ons bedrijfsmodel op een sociaal en ecologisch verantwoorde manier waarde creëert voor de belanghebbenden, waarbij in onze hele waardeketen de hoogste ethische en zakelijke normen gehanteerd worden.

ESG-praktijken (environmental, social, governance) vormen een integraal onderdeel van ons bedrijfsmodel en onze strategische groeiprioriteiten. Als Europaˇs grootste distributeur van onderhouds-, reparatie- en revisieproducten en -diensten (MRO, maintenance, repair en overhaul) kunnen wij via onze activiteiten een aanzienlijke invloed uitoefenen op ESG-kwesties en bevinden wij ons in een unieke positie om onze klanten en leveranciers te ondersteunen bij hun ESG-doelstellingen.

ESG bij Rubix
In 2020 hebben wij een vijfjarig milieu-stappenplan opgesteld met gedetailleerde acties om onze milieu-impact te verminderen en de transparantie te vergroten. Onze ambities raken elk aspect van ons bedrijf, waaronder gezondheids- en veiligheidspraktijken, het ondersteunen van voortdurende educatie en het samenwerken met onze leveranciers om innovatieve, op duurzaamheid gerichte oplossingen te ontwikkelen om het ESG-traject van onze klanten te vergemakkelijken.

Onze focus op milieu-initiatieven omvat het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, het verminderen van ons gebruik van energie, verpakkingsmateriaal, water en andere hulpbronnen, en het verminderen van het afval dat wij produceren. Wij werken ook samen met onze klanten om te begrijpen hoe wij met hen kunnen samenwerken en hen kunnen ondersteunen bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Wij willen deze inspanningen uitbreiden naar onze leveranciers om de uitstoot van broeikasgassen in onze volledige toeleveringsketen te evalueren en te verminderen.

Lees meer over onze Duurzaamheid strategie via deze LINK

« Nieuwsoverzicht