Service

Overname Vermeire door Rubix

Geplaatst: 28-06-2022

PERSBERICHT


In het kader van de groeistrategie heeft Rubix in de Benelux Procomin overgenomen, de holdingmaatschappij van de Vermeire-groep, één van de belangrijkste Belgische distributeurs van oplossingen voor aandrijftechniek.

Vermeire is een familiebedrijf dat in 1946 werd opgericht, zijn hoofdkantoor in Verviers en een vestiging in Gent heeft en momenteel door de derde generatie wordt geleid. Het omvat ook de Franse specialist in riemschijven Serax en Aciers Crustin, een getrokken staalleverancier die in België is gevestigd.

Samen leverden de bedrijven in 2021 een omzet van 30 miljoen euro op met 67 werknemers verspreid over drie vestigingen in België en één in Frankrijk.

Vermeire is een hoogstaande technische onderneming op het gebied van aandrijftechniek met een sterk specialisme in motoren, tandwielkasten, mechanische aandrijftechniek, aandrijvingen en geïntegreerde bewegingsoplossingen.

Een uniek voorraadaanbod wordt aangevuld met een reeks diensten, waaronder assemblage van motor reductoren, op maat produceren en kalibreren van lineaire producten, snijden van riemen en kettingen, en geïntegreerd systeemontwerp en prototyping voor motion control.

De expertise van het team heeft geresulteerd in langdurige relaties met leveranciers en klanten, zowel OEM (Original Equipment Manufacturers) als MRO (Maintenance Repair and Overhaul), inclusief reparatiewerkplaatsen voor elektromotoren.

De huidige uitvoerende directeuren Roland, Benoit en Anne Vermeire zullen het bedrijf blijven leiden als een Rubix-onderneming.

Paul Van Der Rest, CEO van Rubix in de Benelux & Nordics, zei over de overname het volgende: "Ik ben verheugd mijn nieuwe collega's welkom te heten in de Rubix-familie en kijk ernaar uit met hen samen te werken nu we samen aan deze nieuwe fase beginnen.

"Met een uitstekende lange termijn reputatie, diepgaande technische expertise, gespecialiseerde kennis, een uitgebreid productgamma en een brede dienstenportefeuille, zal Vermeire ons aanbod op de Belgische markt verder uitbouwen en tegelijkertijd onze capaciteiten in de Benelux-regio aanvullen en uitbreiden."

Benoît, Roland en Anne Vermeire voegen hieraan toe: "We zijn ongelooflijk trots op het bedrijf waar drie generaties van onze familie zo hard aan hebben gewerkt om het op te bouwen met de steun van al onze collega's.

"Onze reputatie is gebouwd op de technische expertise, de gespecialiseerde kennis en de sterke klantenbinding van iedereen die in de loop der jaren met ons heeft samengewerkt, plus onze langdurige partnerschappen met onze leveranciers.

"Rubix deelt duidelijk onze waarden en onze passie voor klanten. We zijn enthousiast over de mogelijkheden om de groei van beide bedrijven te versnellen nu we de positie van Rubix als Europees marktleider helpen verstevigen."

Download hier het persbericht

« Nieuwsoverzicht